70 LOPERS, 40 OPERATIES. DAMLOOP BY NIGHT 2018

Een lachend kind is een gelukkig kind. Maar in Afrika wordt één op de duizend baby’s geboren met schisis (hazenlip). Deze kinderen worden vaak niet geaccepteerd in hun gemeenschap en velen halen hun vijfde levensjaar niet. Ren deze kinderen naar een glimlach door samen met Dokters van de Wereld de Damloop by Night te lopen op 22 september 2018.

HET GOEDE DOEL

In Nederland is het normaal dat een kind geopereerd wordt als dat nodig is. In Afrika is dat niet zo. Een operatie is meestal te duur, het ziekenhuis te ver weg of er zijn simpelweg geen goed opgeleide chirurgen. Tijdens de Operatie Glimlach missies geeft ons medische team training aan het lokale medische personeel en opereren ze samen kinderen en jongvolwassenen. Door een operatie krijgen deze kinderen weer een toekomst!

VERHAAL VAN NAHID (10 jaar)

Op weg naar school springt Nahid van steen naar steen. ‘Hoi juf, ik ben er weer’, roept hij lachend terwijl hij zijn duim hoog in de lucht steekt. Nahid is geboren met een dubbele schisis (hazenlip). Zijn oma vertelt, dat Nahid vaak werd geplaagd, geslagen en mensen bang voor hem waren. Eten en drinken ging moeizaam maar ook simpele dingen die veel kinderen graag doen zoals bellenblazen bijvoorbeeld, lukte nauwelijks. In 2014 is hij geopereerd door Dokters van de Wereld. De operatie is erg goed gelukt. Nahid wordt veel minder geplaagd en hij heeft nu vriendjes! Dankzij de operatie heeft Nahid een normaal leven, wordt hij geaccepteerd door zijn omgeving en kan hij volop bellenblazen

DE RUN

Samen met 15.000 anderen loop je 5 Engelse Mijl in het speciale Dokters van de Wereld loopshirt. De route gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost, waarna je bij de finish door ons feestelijk wordt onthaald. En dan toosten we samen op de 40 operaties die de 70 lopers voor Dokters van de Wereld hiermee mogelijk maken!