Het is haar gelukt! Fieke Heymeijer heeft haar challenge van 2021 kilometers hardlopen in 2021 gehaald. Op 30 december liep ze haar laatste kilometers. Haar familie en vrienden waren erbij toen de Rotterdamse de finish passeerde. De student verpleegkunde rende niet voor de lol, ze rende voor Dokters van de Wereld. Met haar hardloop uitdaging heeft ze maar liefst 2512 euro opgehaald. Geweldig!

Hoe heeft Fieke het afgelopen jaar ervaren? ‘Ik realiseer me het nog niet helemaal’, vertelt ze aan de telefoon. “Als ik nu terugkijk ging het supersnel voorbij. Het is zo’n gek idee dat het nu klaar is. Iedereen leefde zo met me mee. Mijn vrienden hadden een beker voor me gemaakt. Heel schattig. Ik krijg veel berichtjes en de laatste maand is er nog heel veel gedoneerd. Ik heb 2512 euro opgehaald. Ik ging voor 2021 euro, maar dat is dus veel meer geworden.” Om na deze challenge haar energie kwijt te raken, is Fieke begonnen met wedstrijdroeien bij studentenvereniging Skadi. Daar moet ze zeven dagen per week trainen.

Ook een uitdaging aangaan?

Kom ook in actie voor Dokters van de Wereld en help zo mensen die nergens anders terecht kunnen. Klik hier om diverse acties van anderen te zien.