Driekwart van Pakistan wordt geteisterd door ongekende overstromingen. Meer dan duizend mensen zijn al om het leven gekomen waarvan tenminste 350 kinderen. Daarom breidt Dokters van de Wereld haar activiteiten ter plaatse zo snel mogelijk uit.

In de lente kampte Pakistan nog een droogte die alle records brak met dramatische gevolgen voor de landbouw. In juni begon het moessonseizoen dat dit jaar een dramatische omvang kent. Afgelopen week overstroomden ook grote delen van het noorden van Pakistan. De opeenstapeling is catastrofaal voor tientallen miljoenen mannen, vrouwen en kinderen.

Uitbreiding van onze activiteiten

Dokters van de Wereld is sinds 1996 aanwezig in Pakistan. We breiden onze medische noodhulp uit in de provincie Khyber Pakhtunkhwa. Vanuit onze basis in Peshawar, in het noordwesten van het land, zullen in verschillende districten mobiele klinieken worden ingezet om de door de overstromingen getroffen bevolking en ontheemden te bereiken. Verder gaan we medicijnen verstrekken aan klinieken en ziekenhuizen die kampen met de toestroom van ontheemde mensen in nood. Deze activiteiten zijn essentieel, vooral omdat humanitaire hulp en toegang tot de bevolking soms erg ingewikkeld, zo niet bijna onmogelijk zijn. Sommige gebieden zijn ontoegankelijk vanwege gewapende confrontaties of geografische beperkingen wanneer dorpen in hoge bergen zijn afgesneden van de hoofdwegen.

Dodelijke overstromingen

In 2010 werd Pakistan ook al geteisterd door dodelijke overstromingen. Nu, twaalf jaar later, is de ramp nog veel erger. Gezien de verwoestende uitwerking van de overstromingen zal onze medische noodhulp nog lang nodig zijn om de bevolking te helpen wanneer zij hun land moeten herstellen en herbouwen.

Doneer nu

Wil je ons helpen onze medische noodhulp aan de slachtoffers in Pakistan op te schalen? Doneer dan nu hier. Elk bedrag is welkom.