De locatie is gehuurd, de inrichting is begonnen en eind van het jaar opent de Medische Post. Wil jij ons helpen als praktijkmanager, doktersassistente, (huis)arts of host? Laat het ons dan weten!

Huisartsentoegang begint voor veel mensen een steeds nijpender probleem te worden. Helemaal voor mensen die om wat voor reden dan ook geen verblijfspapieren hebben. Zij staan achterin de rij. Zonder de inzet van Dokters van de Wereld blijven veel van hen verstoken van de meest basale zorg.

Waarom een medische post?

In onze Zorgbussen zien onze vrijwillige artsen deze mensen. Maar zonder behandelkamer en bepaalde medische apparatuur kunnen we diverse onderzoeken niet doen. Daarnaast kunnen we momenteel onze patiënten niet doorverwijzen naar specialistische zorg. Voor al deze zaken hebben we huisartsen nodig. Maar veel huisartsen zijn overbelast of weten zich geen raad met mensen zonder papieren. Daarom starten we zelf een Medische Post in Amsterdam Nieuw-West.

Personeel gezocht

De Medische Post gaat gerund worden door een betaalde praktijkmanager, doktersassistent en huisarts voor drie dagen in de week. Daarnaast zullen er vrijwillige artsen en hosts werken. Heb je interesse naar deze functies? Neem dan contact op met HR@doktersvandewereld.org. Over de betaalde functies staat meer informatie op onze vacature-pagina.

Opening

Op woensdag 14 december (wanneer Dokters van de Wereld 25 jaar bestaat) zal de locatie van de Medische Post worden geopend. De spreekuren starten in januari.

Help ons de medische post te openen

Heb je geen interesse in de functies, maar wil je ons wél helpen? Steun ons dan met een bijdrage om  onze Medische Post te openen.