De 17-jarige Palestijnse hulpverlener Sajed Mizher is afgelopen woensdag doodgeschoten terwijl hij gewonden verzorgde. Dokters van de Wereld veroordeelt met kracht deze aanval op een hulpverlener.

Het incident vond plaats tijdens ongeregeldheden in het vluchtelingenkamp Deheisha in de buurt van Bethlehem op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Dokters van de Wereld is geschokt en verontwaardigd over de vierde dodelijke aanval op medisch personeel in Palestina in minder dan een jaar tijd. Wij spreken onze scherpe veroordeling uit over het optreden van het Israëlische leger, dat met deze actie de internationaal gewaarborgde rechten voor bescherming van medisch personeel met voeten treedt.

Op het moment van zijn gewelddadige dood was Sajed Mizher door zijn kleding duidelijk herkenbaar als hulpverlener. Hij was werkzaam bij onze partnerorganisatie Palestinian Medical Relief Society (PMRS). Eerder werden de Palestijnse hulpverleners Musa Abu-Hassanin, Razan Al-Najjar en Abdallah Al-Qutati gedood in de Gazastrook. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de aanval inmiddels scherp veroordeeld, evenals Human Rights Watch en andere internationale organisaties.