Goede doelen, waaronder Dokters van de Wereld, waren opnieuw de winnaars op het jaarlijkse Goed Geld Gala waar de Postcode Loterij de opbrengsten uit de lot verkoop van het afgelopen jaar verdeelt.

Recordbedrag voor goede doelen

Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.

Vaste jaarlijkse bijdrage en extra projectbijdrage

Dokters van de Wereld is sinds 2009 beneficiënt van de Postcode Loterij. Directeur Arianne de Jong mocht ook tijdens dit Goed Geld Gala weer € 500.000,- in ontvangst nemen. Daarnaast mogen beneficiënten elk jaar een extra projectbijdrage aanvragen voor een speciaal project naar keuze. Dokters van de Wereld diende een voorstel in om kwetsbare mensen te helpen met noodzakelijke mondzorg. Ambassadeur van de Postcode Loterij Quinty Trustfull verraste ons voorafgaand aan het Goed Geld Gala met een cheque van € 554.000,- om dit te realiseren. Lees hier meer over ons project 'Kiezen voor elkaar'.

We bedanken alle deelnemers van de Postcode Loterij voor hun deelname, want jullie maken dit mogelijk!

 Fotografie: Roy Beusker