Op 22 september vindt de Damloop by night 2018 plaats. Dokters van de Wereld doet mee om geld op te halen voor Operatie Glimlach. Een van de renners is Nicole Faithfull, programmamedewerker  van onze internationale missies. Het is haar eerste run. Hoe ze zich heeft voorbereid? Trainen op de gravel road van een landingsbaan in Tanzania!

Nicole: “Een echte jogger ben ik niet. Toch vind ik het belangrijk om mee te doen met de Damloop. Alle beetjes helpen om onze Operatie Glimlachmissies te laten voortbestaan. Deze missies zijn ontzettend belangrijk; we opereren niet alleen kinderen en jongvolwassenen die anders geen kans hebben op een toekomst, we brengen lokale artsen ook veel kennis bij. Zodat zij in de toekomst operaties zélf kunnen uitvoeren. Tijdens de Damloop rennen we acht kilometer. Ik heb wel even getwijfeld, als niet-jogger vond ik acht kilometer erg veel. Vier kilometer redde ik op het moment dat ik begon met trainen net. Dus ja, een uitdaging.

Traditie

Inmiddels ben ik aardig goed aan het trainen. Begin juni ging ik met ons medisch team op missie naar Haydom in Tanzania. Het is daar soort van traditie bij westerlingen om te joggen op de landingsbaan van het dorp. Natuurlijk deed ik mee. En dat op 1800 meter hoogte! Samen met ons medisch team verkende ik een aantal keer per week rennend de omgeving. Het eerste stuk van de route slingert door een dorpje, bevolkt met allemaal kleine winkeltjes, huisjes en kraampjes. Binnen no time renden er een horden kleine kindjes achter ons aan, die ons probeerde in te halen en mijn hand vastpakten. Heel schattig. Voordat ik het wist had ik er acht kilometer opzitten! Er was ook zoveel te zien onderweg. Voor westerlingen is hardlopen normaal, maar voor Tanzanianen is het gek. Zij werken keihard op het land of lopen kilometers ver om water te halen. Waarom zou je dan rennen op een landingsbaan? Als ze toch een wisten dat wij onder andere joggen om geld op te halen voor hen…

Wil jij Nicole of een andere renner ook sponsoren tijdens de Damloop by night? Dat kan via deze pagina