De bevolking van de Democratische Republiek Congo kampt al jaren met de gevolgen van geweld tussen gewapende milities. Daar kwam de uitbraak van ebola bij. Dokters van de Wereld biedt noodhulp, hoe moeilijk de situatie ook is. En met resultaat!

We hebben inmiddels 7 gezondheidscentra opgezet in de zwaarst getroffen gebieden en werken intensief samen met andere hulpverleners en de overheid. Behalve zorg voor patiënten bieden we daar training aan gezondheidswerkers om ook hun eigen risico op besmetting tegen te gaan.

Bovendien hebben we alle centra voorzien van hygiëne-kits met latex handschoenen, zeep, maskers, desinfecterende gel, chloor en beschermende medische jassen. Zo’n kit is letterlijk van levensbelang en kost bijna 3.000 dollar per stuk.

Die hulp blijft nodig. Terwijl wordt gewerkt aan geneesmiddelen tegen ebola, is een oplossing op korte termijn nog niet in zicht. Bovendien hebben hulpverleners dagelijks te maken met geweldsincidenten. Dokters van de Wereld blijft zich echter inzetten voor de Congolese bevolking.