Iedereen heeft recht op zorg, waar ook ter wereld. Zorg mag geen privilege zijn. Als mensen worden uitgesloten van gezondheidszorg, komen de vrijwillige zorgprofessionals van Dokters van de Wereld in actie. Wilt u daaraan bijdragen? Dat kan door Dokters van de Wereld op te laten nemen in uw testament. Zo zet u met uw laatste wens zorg op de eerste plaats.

Steeds meer mensen laten een goed doel in hun testament opnemen. Op die manier schenken ze (een deel van) hun erfenis aan een maatschappelijk doel, iets wat ze bij leven belangrijk vonden.

Het geeft een goed gevoel dat we nog steeds een positieve bijdrage kunnen leveren, ook als we er niet meer zijn.

Nalaten aan Dokters van de Wereld 

Denkt u erover na om naast uw dierbaren ook aan Dokters van de Wereld iets na te laten? Met uw nalatenschap, groot of klein, draagt u bij aan onze strijd voor een toegankelijke gezondheidszorg in Nederland én de rest van de wereld. Voor nu en voor de toekomstige generaties na u.

Dokters van de Wereld richt zich op toegang tot zorg voor mensen in een kwetsbare positie. Lees hier wat wij doen. Als u aan een van deze specifiek programma's of thema's wilt nalaten, kunt u dat natuurlijk laten vastleggen in uw testament.  Wij helpen u daar graag bij. 

Erfstelling of een legaat

Er zijn meerdere manieren om Dokters van de Wereld op te nemen in uw testament:

  • Erfstelling – Dokters van de Wereld wordt (mede-)erfgenaam en ontvangt een deel van het bezit uit uw nalatenschap.
  • Legaat – Dokters van de Wereld wordt legataris en ontvangt een specifiek geldbedrag of een eigendom (legaat) uit uw nalatenschap.
  • Fonds op Naam - Hiermee steunt u ons werk op een persoonlijke en structurele manier. Dit kan ter nagedachtenis van een dierbare en passend bij uw eigen achtergrond. Het voordeel van een Fonds op Naam is dat je je eigen fonds hebt, zonder dat je een aparte stichting hoeft op te richten. Dit scheelt geld, tijd, administratie en beheer. Ook hoef je geen bestuur te benoemen. Het doel van het Fonds op Naam moet wel passen binnen de doelstelling van Dokters van de Wereld. 

Wij adviseren hier graag bij, maar een notaris uiteraard ook. 

Uw testament opmaken

Wanneer u besluit om Dokters van de Wereld in uw testament op te nemen, kunt u uw wensen bespreken met uw notaris. Deze zorgt ervoor dat dit wordt doorgevoerd in uw testament. 

Belastingvrij nalaten

Goed om te weten: Dokters van de Wereld is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat wij zijn vrijgesteld van erfbelasting. Dus alles wat u aan ons nalaat is belastingvrij en kunnen wij gebruiken om anderen te helpen.

Informatie voor de notaris

Als u Dokters van de Wereld in uw testament opneemt, dan zijn dit de officiële gegevens:

IBAN: ABNAMRO: NL11ABNA 0491 7178 06
KVK: 40539494
RSIN: 807110917

We willen u graag bedanken

Heeft u Dokters van de Wereld opgenomen in uw testament? Laat het ons dan weten. Wij bedanken u graag en houden u op de hoogte van ons werk, als u dat wenst.

Relatiemanager
Caroline Helversteijn
Als u meer wilt weten over hoe u Dokters van de Wereld kunt steunen met uw nalatenschap, stuur me dan een mail of bel me.