Deel jouw verhaal
Hoewel een bezoek aan de huisarts gratis is, vallen veel zorgkosten onder het eigen risico. Die zorgkosten moet iedereen dus zelf betalen. Omdat veel mensen dat geld niet kunnen missen, stellen ze behandelingen uit, of gaan ze zelfs helemaal niet naar de dokter.
Kun jij het geld voor het eigen risico niet missen? Wat zijn de gevolgen voor jouw gezondheid? Ben jij zorgprofessional en zie je de gevolgen van deze trend bij jouw patiënten?
Vertel ons jouw verhaal in het ‘Zwartboek Eigen Risico Zorg’. Jouw verhaal hebben we nodig om dit probleem bij de politiek onder de aandacht brengen!
Dit verhaal schrijf ik omdat ik vindt dat het Ziekenhuis MST Enschede nalatig is geweest om mij in te lichten dat de arts ziek is en ze geen vervangend arts hebben. Dit is mijn verhaal over het EIGEN RISICO en toen kwam er een olifant met een lange eigen risico slurf en die blies het verhaaltje uit maar niet echt want dit krijgt nog een aansprakelijkheidstaartje. Vriendelijke groet van Hans
Voor mij zelf wil dit o.a zeggen dat ik al ruim 10 jaar niet meer bij een tandarts geweest was: uit angst voor de (overigens belachelijke tarieven) die tandartsen dankzij de 'geweldige' marktwerking ook nog eens zijn gaan rekenen. Mijn partner en ik kunnen het gewoon niet betalen, want met de vergoede kosten van een tand+ verzekering kom je met deze tarieven bij een tandarts nog niet ver.
N.a.v mijn aanmelding bij Dokters van de Wereld ben ik recent weer eens naar een tandarts gegaan om de staat van het gebit in kaart te brengen. Conclusie: 8 gaten en vermoedelijke parodontitis.
Kosten van behandeling minimaal €1200 kan ik onmogelijk opbrengen onder het huidige zorgstelsel, dus heb de keuze moeten maken niet meer terug te gaan omdat ook de verzekering (CZ) weigert mee te bewegen in een oplossing.
Dat de tandarts waarschuwt voor ernstige andere gezondheidsrisico's neem ik op de koop van die beslissing toe: want die zorg vergoed mijn verzekeraar gek genoeg wel.