In Oekraïne doen mobiele medische teams van Dokters van de Wereld er alles aan om medische noodhulp te verlenen aan mensen die door deze oorlog zijn getroffen. De teams zorgen dat mensen toegang krijgen tot medische hulp, gratis medicatie en begeleid worden naar het ziekenhuis als dat nodig is.

Zorg voor vluchtelingen

Ook vluchtten veel Oekraïners naar Nederland. Daar waar de toegang tot zorg niet is geregeld, komen wij in actie. Onze Zorgbus gaat langs bij opvanglocaties met Oekraïense vluchtelingen. Wie medische zorg nodig heeft, kan terecht bij onze vrijwillige artsen.

Humanitaire medische konvooien

De ziekenhuizen in Oekraïne kampen met allerlei tekorten. Daarom rijden er doorlopend humanitaire medische konvooien van Dokters van de Wereld naar diverse ziekenhuizen in het hele land. We hebben tientallen zorginstellingen bevoorraad en daarmee honderdduizenden mensen geholpen. Maar onze hulp blijft nodig.

Steun onze medische noodhulp aan de slachtoffers van de oorlog.

Donatie

Steun  ons  wereldwijde  werk

Help onze teams wereldwijd hulp te geven. U kunt erop rekenen dat we uw gift zullen gebruiken daar waar deze het hardst nodig is: in Oekraïne, Pakistan en van Turkije tot Nederland.