Wij kunnen je helpen!

Dokters van de Wereld kan je helpen bij het vinden van medische hulp. Onze consulten zijn gratis en vertrouwelijk. Als neutrale (niet-gouvernementele) organisatie geven we geen persoonlijke informatie door aan anderen, behalve indien nodig aan andere zorgverleners. Ook als je geen geld hebt om de kosten te betalen of zelfs als u bent geweigerd door een arts, kunnen wij u helpen en adviseren hoe je toegang krijgt tot gezondheidszorg. Onze vrijwilligers kunnen je helpen met onze volgende diensten:

Zorgbus: medisch post op wielen

De Zorgbus is een medische post op wielen in Amsterdam en Den Haag. Je hoeft geen afspraak te maken om onze artsen te zien. Klik hier voor meer informatie over de Zorgbus.
Klik hier voor locaties en spreekuren.

Zorgcafés: voor vragen of je gezondheid en de gezondheidszorg

Onze Zorgcafés in Amsterdam en Nijmegen zijn gastvrije plekken waar je terecht kunt met vragen over je gezondheid en de Nederlandse zorg. Wij kunnen u doorverwijzen naar passende medische zorg.
Klik hier voor locaties en openingstijden.

Medisch Post: huisartsenzorg 

Dokters van de Wereld biedt huisartsenzorg op de Medische Post in Amsterdam. Deze kliniek is bedoeld voor mensen die moeilijk toegang hebben tot reguliere zorg, in het bijzonder voor mensen zonder verblijfspapieren (ongedocumenteerden).
Klik hier voor locatie en maken en afspraak. 

Spreekuren psychosociale ondersteuning

Psychische klachten kunnen je veel problemen bezorgen in uw dagelijks leven. Daarom is het belangrijk om hulp te vragen. Je hoeft je niet te schamen om hulp te vragen. Dokters van de Wereld heeft speciale spreekuren om je ondersteuning te bieden. 
Klik hier om een afspraak te maken in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Seksuele en reproductieve gezondheid spreekuren 

Heb je vragen over anticonceptie of abortus? Of wil je je laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's)?
Klik hier voor onze spreekuren in Amsterdam en Den Haag.  

Mondzorg 

Heeft u tandheelkundige zorg nodig? Soms kunnen wij u koppelen aan een vrijwillige tandarts. Voor inlichtingen stuur ons een e-mail op mondzorg@doktersvandewereld.org.

Nationale Helpdesk

Met vragen over je gezondheid, het Nederlandse zorgstelsel of onze dienstverlening kun je altijd bellen met onze Landelijke Helpdesk. Op werkdagen kun je ons bellen van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 020-765 38 01. Als je een voicemail inspreekt, bellen wij je binnen enkele werkdagen terug. Stuur je liever een e-mail? zorgrecht@doktersvandewereld.org.

Onze organisatie

Dokters van de Wereld kan je helpen met het vinden van geschikte medische zorg. Onze consulten zijn gratis en vertrouwelijk. Wij zijn een onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie en delen geen persoonlijke informatie met andere partijen, behalve met andere zorgverleners wanneer dit nodig is. Zelfs wanneer je geen geld hebt of eerder bent geweigerd door een arts kunnen we je ondersteunen en adviseren bij het vinden van passende gezondheidszorg.