Start anticonceptiespreekuur GGD in samenwerking met Dokters van de Wereld

Vanaf woensdag 2 oktober houdt de GGD in Den Haag in samenwerking met Dokters van de Wereld een anticonceptiespreekuur voor ongedocumenteerde vrouwen. Tijdens deze spreekuren worden vrouwen voorgelicht over seksuele gezondheid en het voorkomen van onbedoelde zwangerschappen.

Vorig jaar opende Dokters van de Wereld het eerste anticonceptiespreekuur in Amsterdam Zuidoost speciaal voor ongedocumenteerde vrouwen. “Het gebruik van anticonceptie is erg laag onder deze groep. Dit komt onder andere door gebrekkige voorlichting en omdat er een hoge financiële drempel is. We hebben door het spreekuur een aantal vrouwen voor kunnen lichten over de werking van het lichaam en over seksuele gezondheid, en verstrekten hen kosteloos anticonceptie”, aldus Annette Hoogerbrugge (Dokters van de Wereld, coördinator individuele hulpverlening en verloskundige). 

Dokters van de Wereld zet zich in om anticonceptie toegankelijk te maken voor iedereen. Mensen mogen zelf bepalen of zij een kind willen krijgen en wanneer. Toegang tot anticonceptie die voor jou geschikt is, is een mensenrecht. Daarom moeten alle vormen van anticonceptie voor iedereen, ongeacht iemands verblijfsstatus of portemonnee, toegankelijk zijn. 

Tijdens het spreekuur van de GGD kan gesproken worden over anticonceptie, over hoe het lichaam werkt, ongewenste zwangerschappen, geslachtsziektes en seksuele problemen. Ook kan anticonceptie voorgeschreven en zo nodig geplaatst worden. 
Als het nodig is wordt de tolkentelefoon gebruikt.

Praktische informatie

Iedere woensdagmiddag vanaf 2 oktober kunnen drie vrouwen of stellen terecht op het spreekuur.

Een afspraak maken kan via 070-3536688. 

Je kunt ook op woensdagmiddag vragen of er plaats is.

Het adres is: Westeinde 128, 2512 HE Den Haag