Wat is het toch mooi om te zien dat mensen graag hun kwetsbare medemens bijstaan in zware tijden. Alex van Olst, directeur van het Utrechtse bedrijf Bruizt is  zo iemand. Toen de coronacrisis uitbrak ging het werk in zijn interieurontwerpbedrijf gelukkig door dankzij de opdrachten die ze al hadden staan. Maar hij realiseerde zich maar al te goed dat dat voor veel anderen niet het geval is. Hij besloot een actie op te zetten voor Dokters van de Wereld.

“Ik zag de rest van de wereld om ons heen stilstaan en dat veel mensen in de problemen kwamen. De zwakkeren worden dan al snel vergeten en we dachten daar moeten we iets voor doen”, vertelt Alex. "Dus toen zijn we een actie begonnen. Voor iedere opdracht die een klant ons geeft, doneren we 400 euro aan Dokters van de Wereld.” Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. In een paar maanden tijd staat de teller nu al 4000 euro. Een prachtig bedrag en de actie is nog niet eens afgelopen. Alex: “We laten de actie tot augustus doorlopen. Dus ik verwacht dat er nog flink wat geld bijkomt. Sinds de start van de lockdown zijn er tien opdrachten bijgekomen en alhoewel het even wat rustiger leek te worden, loopt het nu weer vlot door. Het is eigenlijk business as usual.”

Een prachtig initiatief van Bruizt. Wil je ook met jouw bedrijf Dokters van de Wereld steunen? Dat kan natuurlijk! Meer informatie daarover vind je hier.

Bezoek hun website.