1700 kilometer heeft Fieke Heymeijer inmiddels op de teller staan, ruim 2 miljoen stappen! Hardlopen was niet echt haar ding toen ze in januari begon aan haar challenge ‘2021 kilometer hardlopen voor Dokters van de Wereld’. Inmiddels is ze een ervaren langeafstandloper.

Marathon

Het was een enerverend jaar voor de Rotterdamse. Naast haar studie, werk, stage in een verpleeghuis en hardloop challenge, liep ze onlangs ook nog de Marathon van Rotterdam. Fieke heeft de smaak van het hardlopen flink te pakken. “Ik ben nog nooit zo fit geweest, dus ik dacht waarom zou ik niet gewoon de marathon van Rotterdam meepakken. In mijn eigen stad! Dus ik heb het gewoon gedaan en het ging me best goed af.”

Fieke liep de marathon in 4 uur en een kwartier. “Ik zat bij de 25 procent snelste vrouwen. Dus dat was wel cool”. Het zou zo maar kunnen dat het niet bij deze ene keer blijft. Fieke: “Mijn vader heeft ook een marathon gelopen toen hij 25 was. Toen hij mij zag rennen, raakte hij helemaal geïnspireerd. Hij stelde voor om samen te gaan trainen voor de Marathon van New York. Dus wie weet”.

Final countdown

Maar eerst ‘nog even’ de laatste loodjes van Fiekes challenge van 2021. Ze heeft nog 321 kilometer te gaan. “De laatste etappe ren ik op 31 december. Dat is het doel en een mooie afsluiting van 2021.”

We wensen onze bikkel Fieke veel succes. Wil je haar steunen en een donatie doen? Dat kan en wel hier!