In samenwerking met de GGD is Dokters van de Wereld betrokken bij het vaccineren van ongedocumenteerde mensen tegen Corona. Naast deze reguliere vaccinatie strategie, waarover meer informatie zal volgen via de GGD, is er deze week dankzij de GAZO huisartsen in Zuid Oost een extra mogelijkheid tot vaccineren.

Martha Teijema van Dokters van de Wereld: “Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking. Het is in ons aller gezondheidsbelang dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wordt. Op papier hebben mensen zonder papieren in Nederland recht op een vaccin. Heel fijn dat hier nu een begin mee gemaakt wordt”.

Bij het testbeleid bleek vorig jaar dat er onvoldoende was nagedacht over de groep ongedocumenteerden. En dat zorgde zelfs voor situaties waarin mensen werden weggestuurd omdat ze geen burgerservicenummer hadden. Bovendien is het lastig voor instanties om deze mensen te vinden. Dus er moet samengewerkt worden met opvanginstanties, kerken en migrantenorganisaties om deze doelgroep in beeld te krijgen. Dat begin is er nu.

Om voor een vaccinatie in aanmerking te komen kunnen ongedocumenteerden van 60 jaar en ouder zich op de volgende locaties melden:

Woensdag 14 April tussen 17-19 uur langskomen bij de Pauluskerk in Amsterdam aan de Pieter Calandlaan 194.Donderdagochtend 15 April tussen 09:30-11:00 uur bij de LVV plantage Muidergracht of tussen 11:30 en 13 uur bij de LVV Anderlechtlaan (bij de Zorgbus van Dokters van de Wereld).

Hier wordt meer informatie verstrekt en alles meegegeven voor de vaccinatie.