Goede mondzorg is voor heel veel mensen in Nederland onbetaalbaar. Dat kan grote negatieve gevolgen hebben voor hun mondgezondheid. Naast medische klachten kan een slechte mondgezondheid ook leiden tot psychische en maatschappelijke problemen. Dokters van de Wereld en Prodent willen dit probleem aanpakken en bundelen hun krachten om toegang tot goede mondzorg voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken, want elke glimlach telt.

Dokters van de Wereld geeft mondzorgbehandelingen aan mensen die anders geen toegang hebben tot de tandarts. Met een mobiele tandartspraktijk reist de organisatie door Nederland. Ook wordt er poetsvoorlichting gegeven, om mondproblemen te helpen voorkomen. Prodent biedt Dokters van de Wereld financiële steun, om zoveel mogelijk mensen met acute mondzorgproblemen te kunnen helpen. Ook worden mondverzorgingsproducten ter beschikking gesteld ter ondersteuning van het preventieprogramma. Om de samenwerking extra aandacht te geven, organiseert Dokters van de Wereld door het gehele land mondverzorging-events waar noodbehandelingen worden uitgevoerd en poetsvoorlichting wordt gegeven in de Mondzorgkaravaan. 

POSITIEVE BIJDRAGE

Judith Hoogendoorn, Marketing Manager Oral Care Unilever Nederland: “Je kunt je bijna niet voorstellen dat in ons land zo’n groot probleem speelt. Bij zoveel mensen. Met Prodent willen we dit probleem aanpakken en zien we het als onze missie om goede mondzorg beschikbaar te maken voor iedereen in Nederland. We zijn dan ook erg blij dat we samen met Dokters van de Wereld een positieve bijdrage kunnen leveren aan dit groeiende probleem. Zo kunnen we de mensen helpen die dit ’t hardst nodig hebben.”

NA GEBITSPROTHESE WEER SOLLICITEREN

Jasper Kuipers is directeur van Dokters van de Wereld. Hij ziet van dichtbij hoe breed het probleem speelt. "Dat reikt verder dan het stereotype beeld van daklozen en immigranten. Denk aan mensen met schulden die al hun tanden laten trekken en een kunstgebit nemen om de hoge kosten van tandartsbehandelingen te voorkomen", zegt Kuipers. "Zo’n anderhalf miljoen mensen in Nederland hebben geen geld om naar de tandarts te gaan. De schrijnende gevolgen daarvan zien wij elke dag weer. De 54-jarige Klaas bijvoorbeeld kon vanwege een verrot ondergebit niet meer aan werk komen. Sinds zijn gebitsprothese durft hij weer te solliciteren. Dankzij de samenwerking met Prodent kunnen wij meer mensen als Klaas helpen."

MEER INFORMATIE

Door voor Prodent te kiezen, kunnen mensen deze missie steunen. Prodent steunt Dokters van de Wereld al vele jaren. Klik hier om meer over onze samenwerking te lezen.