Tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam is bekend geworden dat de Nationale Postcode Loterij dit jaar weer 500 duizend euro aan Dokters van de Wereld schenkt. Directeur Arianne de Jong nam de cheque in ontvangst: “Met dit geld kunnen wij onze strijd voor het recht op gezondheid en het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor kwetsbare groepen voortzetten. Wij zijn de Postcode Loterij en alle deelnemers daar heel dankbaar voor.”

Al meer dan tien jaar maakt de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij een belangrijk deel van de inkomsten van Dokters van de Wereld uit. Mede dankzij deze steun komt Dokters van de Wereld dagelijks op voor de rechten van miljoenen kwetsbare mensen wereldwijd die nog steeds onvoldoende toegang tot zorg hebben.

“Wij zijn de deelnemers van de Postcode Loterij heel erg dankbaar. Dankzij jullie steun blijven wij in staat ons werk uit te voeren en ons in te zetten voor het recht op gezondheid voor íedereen.”

Arianne de Jong

Recordschenking van ruim 376 miljoen euro voor mens en natuur

De Postcode Loterij schenkt dit jaar een recordbedrag aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam maakte de loterij bekend dat ze dit jaar maar liefst 376.584.531,- miljoen euro kan verdelen onder 123 organisaties. 105 goededoelenorganisaties ontvangen hun vaste, vrij te besteden bijdrage. Dit jaar krijgen daarnaast nog eens 18 organisaties een eenmalige schenking. De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.