In Nigeria is de vluchtelingenstroom sterk toegenomen. In de noordoostelijke deelstaat Borno zijn inmiddels 80 duizend mensen op de vlucht na een reeks aanslagen en gevechten. Vluchtelingenkampen dreigen hierdoor overvol te raken. Dokters van de Wereld komt daarom in actie met snelle uitbreiding van de gezondheidszorg.

Het noordoosten van Nigeria is berucht vanwege de jarenlange terroristische activiteiten van de Boko Haram-groep. Deze wordt bestreden door de legers van Nigeria en een aantal buurlanden, maar de regio blijft instabiel en gevaarlijk. Vluchtelingenkampen kunnen de enorme toestroom van mensen niet aan. In een kamp bij de lokale hoofdstad Maiduguri, dat oorspronkelijk bedoeld is voor 10 duizend mensen, zijn nu driemaal zoveel nieuwe vluchtelingen aangekomen. Sanitaire voorzieningen en de voedseldistributie zijn hier niet op berekend. Laat staan dat de fysieke en mentale gevolgen van de blootstelling aan geweld kunnen worden behandeld.

Naast extra gezondheidszorg biedt Dokters van de Wereld daarom psychosociale hulp. Daarnaast willen we de basis faciliteiten in het kamp versterken, ook met het oog op de mogelijke komst van nieuwe vluchtelingen. In totaal zijn ruim 10 miljoen mensen in het gebied getroffen door het geweld. Er zijn 1,7 binnenlandse vluchtelingen en 3,7 miljoen mensen hebben gebrek aan voedsel. Naast extra gezondheidszorg biedt Dokters van de Wereld psychosociale hulp. Daarnaast willen we de basis faciliteit