In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, dat 15 februari aanstaande plaatsvindt, verraste de Postcode Loterij Dokters van de Wereld met een donatie van 554.000 euro. Met deze extra bijdrage gaat Dokters van de Wereld 1.000 kwetsbare mensen helpen met een tandartsbehandeling.

Quinty Trustfull, ambassadeur van de Postcode Loterij, verraste de medewerkers van Dokters van de Wereld deze week met de donatie voor het project Kiezen voor Elkaar. Dokters van de Wereld gaat met een tandartsbus door Nederland om kwetsbare mensen te helpen met mondzorg. In Nederland is zorg over het algemeen toegankelijk en goed geregeld. Het recht op zorg voor iedereen is wettelijk vastgelegd. Maar helaas zit mondzorg niet in het basispakket. Voor mensen met een lage financiële draagkracht zoals dak- en thuislozen en gezinnen in armoede is het vaak niet haalbaar om een aanvullende verzekering af te sluiten. En ongedocumenteerde migranten mogen zich niet verzekeren. Met het tweejarige project ‘Kiezen voor Elkaar’ gaat Dokters van de Wereld actie voeren om de ontoegankelijkheid van mondzorg bij kwetsbare groepen aan te pakken.

Samenwerking Postcode Loterij en Dokters van de Wereld

Het bezoek van Postcode Loterij-ambassadeur Quinty Trustfull kwam in aanloop naar het Goed Geld Gala van 15 februari. Tijdens het Goed Geld Gala maakt de Postcode Loterij bekend hoeveel geld zij dit jaar, dankzij haar deelnemers, aan goede doelen kan schenken. De schenking aan Dokter van de Wereld is mogelijk dankzij de 2,9 miljoen Postcode Loterij-deelnemers: de helft van ieder lot gaat naar goede doelen.

De Postcode Loterij steunt Dokters van de Wereld als sinds 2009 met een jaarlijkse bijdrage van € 500.000,-. Arianne de Jong, directeur van Dokters van de Wereld: “Ik wil graag alle deelnemers van de Postcode Loterij bedanken voor deze enorme donatie. De nood rond mondzorg is hoog en het is tijd voor actie. Dankzij deze donatie gaan wij, samen met steunorganisaties, zorgprofessionals en beroepsgroepen, aan de slag om de toegang tot mondzorg te verbeteren voor de meest kwetsbaren in onze samenleving.”

Lees meer over de samenwerking van Dokters van de Wereld en de Postcode Loterij.

(Credits foto: Roy Beusker Fotografie)