Corinne Ellemeet wordt per 1 juni het nieuwe hoofd Medische Programma's en plaatsvervangend directeur van Dokters van de Wereld Nederland.

'Zorg is een mensenrenrecht'

Corinne (1976) was tot eind 2023 Tweede Kamerlid en vicefractievoorzitter voor GroenLinks. Zij was onder meer woordvoerder zorg en verantwoordelijk voor meerdere initiatiefnota’s en wetten op het gebied van ouderenzorg, abortus en zeggenschap van zorgverleners. Voordat zij begon in de landelijke politiek, werkte zij onder andere als netwerkdirecteur bij de Natuur- en Milieufederaties en als adjunct-directeur van de Westergasfabriek in Amsterdam.

'Zorg is een mensenrecht en verdient het om voor te vechten, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik heb me daar de afgelopen jaren voor ingezet vanuit de Tweede Kamer en kijk er naar uit om dat samen met alle vrijwilligers en medewerkers voort te zetten bij Dokters van de Wereld', zegt Corinne over haar nieuwe rol.

'Scherpe visie op zorg'

Jasper Kuipers – directeur Dokters van de Wereld – sluit daarop aan: 'Toegang tot gezondheidszorg is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend, zelfs niet in Nederland. Om die reden groeit Dokters van de Wereld. We zijn daarom erg blij met de komst van Corinne. Met haar ervaring en scherpe visie op zorg, zal zij onze nationale en internationale medische hulpprogramma’s verder kunnen ontwikkelen.'