Met heel veel trots heeft Dokters van de Wereld vernomen dat de Nobelprijs voor de Vrede is toegekend aan Dokter Mukwege en Nadia Murad. Deze prijs erkent het lijden van ontelbare vrouwen die het afgelopen decennium het slachtoffer werden van seksueel geweld in Congo. Sinds 2015 werkt Dokters van de Wereld België samen met Dr. Mukwege in Bukavu en coördineren we het Sexual Survivors Project in Panzi Hospital. Dankzij dit partnerschap kunnen maandelijks gemiddeld zo'n 170 slachtoffers van seksueel geweld medische zorg krijgen.

"Dr. Denis Mukwege is momenteel in het ziekenhuis", vertelt Eric Wijnants, Coördinator van Dokters van de Wereld vanuit het Panzi Hospital in Bukavu. "Net voor het nieuws binnenkwam was hij nog een vrouw aan het opereren in de operatiekamer. Dat is typerend voor zijn persoonlijkheid: ook op het moment dat hij de Nobelprijs wint, gaan zijn patiënten voor op alles."

"Samen met de partners, de dokters, de vroedvrouwen, sociaal assistenten, psychologen en juristen van Panzi, vormen we één ploeg rond dit project en Dr. Denis Mukwege is de man die iedereen samenbrengt in de strijd tegen seksueel geweld. Wij zijn zeer trots dat hij deze prijs wint en dat we zij aan de zij staan in dit project", vertelt Pierre Verbeeren, Directeur van Dokters van de Wereld België.