Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en vrienden van de Nederlandse tropenarts die overleden is nadat hij besmet raakte met het Lassa virus tijdens zijn werkzaamheden in Masanga Hospital in Sierra Leone. Dokters van de Wereld werkt al jaren samen met het Masanga Hospital in het kader van ons Operatie Glimlach-programma.

Een andere tropenarts en een lokale verpleegkundige hebben ook een bevestigde Lassa infectie. De arts is gerepatrieerd naar Nederland en de verpleegkundige wordt in een gespecialiseerd Lassa koorts behandelcentrum in Sierra Leone behandeld. Internationale gezondheidswerkers die contact hebben gehad met Lassa patiënten zijn ook gerepatrieerd. De medische zorg in het ziekenhuis wordt overgenomen door andere artsen.

Dokters van de Wereld blijft de situatie in Masanga op de voet volgen en we leven mee met onze partners in Masanga. Het officiële persbericht van CapaCare International, de Noorse medische organisatie waar de betrokken arts in dienst was, vindt u hier.