Dokters van de Wereld werkt in drie landen die getroffen worden door de crisis, Somalië, Nigeria en Jemen. We delen voedsel en schoon drinkwater uit en geven medische zorg. We zorgen voor goede hygiënische omstandigheden en adviseren op het gebied van landbouwontwikkelingen. Onze teams kijken eveneens naar de mogelijkheid om in Ethiopië, Kenia en Zuid-Soedan te helpen.

Nigeria conflict

Boko Haram is de snelgroeiende terreurgroep in de wereld. Hun aanslagen hebben sinds 2011 al 23.000 slachtoffers gemaakt, in het bijzonder in noordoost Nigeria.

Dokters van de Wereld

Sinds 2016 hebben we twee mobiele ziekenhuizen in Borno, Noordoost-Nigeria. We verstrekken primaire medische zorg en behandelen kinderen en zwangere vrouwen die lijden aan ondervoeding. 30% van de medische centra zijn vernietigd of beschadigd door de oorlog. De vraag naar medische zorg is daardoor enorm.

Jean-Francois, voorzitter Dokters van de Wereld Frankrijk: “De aanslagen van Boko Haram hebben het medisch personeel vermoord en gezondheidscentra vernietigd. Er is een tekort aan medicijnen en de huidige medische infrastructuur kan de instroom van ondervoede kinderen niet aan. Tien ton medicijnen en apparatuur zijn al verstuurd maar veel meer is nodig."

Jemen conflict

Al drie jaar duurt de burgeroorlog tussen de Houthi-rebellen en het regeringsleger.

Dokters van de Wereld

In 2015 arriveerden we in Jemen. We ondersteunen vijf gezondheidscentra en een kraamkliniek in Sana, de hoofdstad van Jemen. Ons belangrijkste doel is kinderen voorzien van gezond en genoeg voedsel. We hebben een medisch noodhulpteam en sturen hulpgoederen naar de zwaarst getroffen gebieden.

Somalië conflict

Op 26 januari 1991 brak in Somalië de burgeroorlog uit. Vanaf dat jaar is er geen stabiele regering meer geweest.

Dokters van de Wereld

Sinds 2011 zijn we actief in Bosaso, Noord-Somalië. In acht gezondheidscentra bieden we technische ondersteuning, doneren medicijnen en medische apparatuur. We richten ons op de primaire gezondheidszorg, en op de zorg voor moeders en kinderen. Tijdens deze huidige crisis helpen we zoveel mogelijk mensen die ondervoed zijn door de hongersnood.

De crisis is urgent, complex en ingrijpend. Een snelle respons is noodzakelijk.

Red een leven, geef vandaag nog op NL 11 ABNA 0491 7178 06, o.v.v. Hongersnood Afrika.