De overstromingen in Pakistan hebben het land voor een groot deel verwoest. Miljoenen mensen zijn ontheemd en hebben humanitaire hulp nodig. Dokters van de Wereld was al aanwezig in Pakistan en is meteen medische noodhulp gaan verlenen. Lees hier een update over onze inspanningen.

De overstromingen hebben de gezondheidszorg van Pakistan zwaar getroffen. Meer dan 1.400 gezondheidsinstellingen zijn gedeeltelijk of volledig vernietigd, ook in de provincie waar wij actief zijn. Het aanvullen van de voorraden is een uitdading vanwege de verwoeste infrastructuur. In de meeste getroffen districten raken veel mensen besmet met overdraagbare ziekten als acute diarree, luchtweginfecties, huidinfecties, ooginfecties, longontsteking en tyfus.

Acties door Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld is al actief in Pakistan sinds 1996 met meer dan honderd medewerkers. Eind augustus kwamen zij in actie met medische noodhulp. We hebben onze mobiele klinieken ingezet in de provincie Khyber Pakhtunkhwa met de volgende activiteiten:

Eerstelijnsgezondheidszorg, inclusief prenatale en prenatale consulten; seksuele en reproductieve consultaties voor adolescente meisjes en vrouwen; screening van kinderen en ziekten, bewustwordingssessies en educatie. We hebben tenten geplaatst voor meer dan 52 duizend mensen. We hebben medicijnen en apparatuur gedoneerd aan twee gezondheidsinstellingen van de overheid, waaronder een academisch ziekenhuis.

Dokters van de Wereld werkt nauw samen met onder meer de overheid, zodat de inspanningen gecoördineerd verlopen en dubbel werk te voorkomen.

Medische noodhulp blijft nog lang nodig

De overstromingen in Pakistan zijn zo verwoestend geweest dat onze medische noodhulp aan de slachtoffers nog lang nodig zal zijn. Donaties blijven hard nodig.